در جمع مدیران مرکز پژوهش و سنجش افکار عنوان شد؛

تاکید معاون سیما بر اعمال سلایق مخاطبان در برنامه‌سازی

تشریح ماجرای پخش برنامه تفرقه‌افکنانه

ببینید | برمهانی: آنتن ناموس ما است و این مسئله برای ما این موضوع حیثیتی بود / معتقدم این اتفاق انتقام از رسانه ملی در پافشاری بر وحدت اسلامی است

معاون سیمای رسانه ملی با تاکید بر اینکه صدا و سیما بر وحدت اسلامی تاکید دارد، ماجرای پخش برنامه تفرقه‌افکنانه را تشریح کرد.
معاون سیمای رسانه ملی با تاکید بر اینکه صدا و سیما بر وحدت اسلامی تاکید دارد، ماجرای پخش برنامه تفرقه‌افکنانه را تشریح کرد.
کد خبر: ۱۵۰۰۸۰۷
به گزارش جام جم آنلاین به نقل ازخبرگزاری صدا و سیما،  آقای محسن برمهانی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری ماجرای پخش برنامه تفرقه‌افکنانه را تشریح کرد. متن کامل این برنامه به شرح زیر است:
 
سؤال: موافق هستید از شرح ماوقع شروع کنیم که اصلاً چه اتفاقی افتاد، چگونه افتاد؟
برمهانی: قبل از این شرح ماوقع، فراخور این بخشی که دیدیم، ابتدا باید از هموطنان عزیز سنی و هموطنان عزیز شیعه عذرخواهی کنم که این اتفاق ضد وحدتی در ایشان ایجاد نگرانی کرد. البته این یک اتفاق تأسف باری است که یک جنبه‌ای داشت، جنبه مثبت هم داشت و آنکه دیدیم چه واکنش‌هایی و چه واکنش‌های حاکی از بصیرتی و چه مواضعی به این اتفاق تلخ ما دیدیم که گرفته شد. نمونه آن را دیدیم از هموطنان و بزرگان اهل سنت و شیعیان که نسبت به این اتفاق ناگوار اعلام موضع کردند، ابراز نگرانی کردند. این واقعاً نشان دهنده بصیرت مردم است که باید هم عذرخواهی کرد و هم باید تشکر کرد. تشکر کرد از اتفاق‌هایی که ما دیدیم در این مدت افتاده است، بیانیه‌هایی که دادند، مجمع نمایندگان اهل سنت، چقدر واقعاً نگاه نگاه درستی است، باید از بزرگان اهل سنت تشکر کرد و از مردم عزیز که با یک نگاه ملی دارند به موضوع نگاه می‌کنند. این خطای تأسف بار دیروز که تا حدود زیادی مشکوک است و اطمینان نداریم که سهوی بوده باشد و امیدواریم که سهوی بوده باشد، اتفاق افتاد، ابتدا شبکه یک خودش مطلع شد، وسط آن آیتم، یکی دو دقیقه بعد آیتم را قطع کرد و این ویدئو را از بستر‌های فضای مجازی دراختیار سازمان صداوسیما بلافاصله برداشت. در عالی‌ترین و بالاترین سطوح سازمان صداوسیما، موضوع بلافاصله پیگیری شد، کمیته‌هایی تشکیل شد، آقای دکتر جبلی خودشان شخصاً پیگیر بودند که این اتفاق به درستی از مراجع مختلف رقم بخورد. شاید چند ساعت بعد هشت نفر از افراد مقصر که ما نمی‌دانیم هنوز کدامیک از این افراد عمداً و کدامیک سهواً در این اتفاق سهیم بودند. افراد مقصر برای آنها اعلام شد و امروز به دستگاه قضای معرفی شده‌اند. همینطور که گفتید چهار نفر از آنها دستگیر شده‌اند که الان بازداشت هستند و تحت بازجویی. اتفاق اتفاقی است که همه مردم دیدند و می‌دانند که چه بود، یعنی مخاطبینی که برنامه را دنبال می‌کردند و بعد از آن در فضای مجازی. واقعاً این اتفاق اتفاقی بود که خارج از مشی رسانه ملی بود. رسانه ملی که در دوره جدید آغاز به کار خودش سند تحولی را سر دست گرفت و گفت مبنای کار ما این سند تحول است. این سند تحول ۱۲ محور اصلی محتوایی دارد که یکی از این محور‌ها مسئله امتی و وحدتی است.
سؤال: یعنی در سند تحول عبارات اش را دارید که اینجا دقیقاً در سند تحول هم آمده است.
برمهانی: سند تحول را قبل از آمدن به اینجا یک بار دیگر مطالعه کردم ولی همراه ندارم. ولی ۱۲ کارگروه دارد که یکی از این ۱۲ کارگروه، این ۱۲ تا از نظر دوره جدید تحولی سازمان مسائل مغفول را کمتر توجه شده در سازمان صداوسیما بوده است. یا مسائلی که لازم بوده است بیشتر توجه شود، شاید قبلاً هم مورد توجه بوده است. یکی هویتی امتی و وحدتی است که دارد می‌گوید ما باید در این حوزه با شیعه انگلیسی، با جریان حجتی تقابل داشته باشیم. ما آن نگاه را نگاه مسموم و فاسدی می‌دانیم و مطابق با نظرات حضرت امام و مقام معظم رهبری نمی‌دانیم و واقعاً در این سه سال کار‌های جدی در رسانه ملی در این حوزه انجام شد.
 
سؤال: مصداقاً می‌شود برخی را اشاره بفرمایید؟
برمهانی: بله، عرض می‌کنم، یک بخشی اش برنامه‌های معارفی ما است، شما برنامه محفل را می‌بینید که یک برنامه صد در صد تقریبی است. یک لیستی آورده‌ام که مفصل است، شما از سریال‌ها بگیرید، همین شبکه یک، سریال سوران، سنجرخان، حتی سریال طنز «نون خ»، به هر حال مردم عزیز کردستان مردم اهل سنت هستند که ما داریم به زندگی آنها در این مجموعه می‌پردازیم. از برنامه ویژه‌ای مثل برنامه بی کرانه که یک تعداد زیادی برنامه پخش می‌شود، در سطح فاخری تولید می‌شود و یک بخش زیادی از مهمانان این برنامه اهل سنت هستند و به منطقه سیستان و بلوچستان می‌پردازد که آقای داریوش ارجمند این برنامه را اجرا می‌کردند. برنامه ایرانگرد، مستندی که آقای قارائی تولید می‌کنند. از ۱۰۰ قسمت، ۳۰ قسمت آن در مناطق و بوم سنی نشین کشور ما تولید شده است. برنامه هلال در ماه مبارک رمضان که موضوع آن موضوع جهان اسلام و موضوع امتی است؛ و برنامه‌های دیگر که به فراخور پرداختند، ما برنامه روضه خانگی داریم، روضه‌های خانگی بعضی از اهل سنت در آن است. اتفاقاً شبکه یک شبکه‌ای است که در این حوزه خیلی پیشتاز است. یا برنامه کرشمه، به موسیقی اهل سنت و مناطق اهل سنت می‌پردازد. شبکه دو برنامه سندباد، شبکه سه برنامه محفل، برنامه معلی، برنامه‌ای که موضوع آن اهل بیت است ولی باز به مناطق اهل سنت می‌پردازد. برنامه سیاست خارجی، شبکه چهار برنامه سرزمین شعر. شبکه مستند و دیگر شبکه‌های سیما، مستند‌هایی که پخش کرده‌اند. تیتر‌های آنها را بخوانم، حجم زیادی کار. شیخ جامی، اهل تسنن ایران، شهدای اهل سنت، برای نگار، فرزند ایران، نیماد، پسرم سلمان، علمای اهل سنت، مستند برادران، طریقه الاخوه، بانوی ترکمن، ردیه‌های تکفیر، دوست قدیمی، رتباسی، ناز قریچی، یکی از ما که این مستند چند کلاکت همسفر استان‌های سنی نشین بوده است. از شبکه افق مستند علمای اهل سنت، برنامه وارونگی، مهمان برنامه اش آقای سلام امامی، امام جمعه مهاباد بوده است. به افق فلسطین، اصلاً موضوع فلسطین، در این یکی دو سال آیا رسانه ملی فرقی بین مردم فلسطین و مردم مظلوم لبنان که هر دو در جبهه مقاومت بودند گذاشته است. چه بسا ما برنامه‌هایی که در این مدت پخش کرده‌ایم در مورد غزه که حتماً اینطور است، بیش از برنامه‌هایی است که در مورد مقاومت لبنان پخش کرده‌ایم. یعنی واقعاً ما اصلاً فکر نمی‌کنیم که آنها عزیزان سنی هستند، ما شهید السنوار برای ما یک قهرمان و اسطوره است، شهید هنیه همینطور. اینها برادران اهل سنت ما بودند و خواهران و کودکان اهل سنتی که در غزه تحت رنج و ستم رژیم صهیونیستی هستند. واقعاً ما ساعت‌ها برنامه پخش کرده‌ایم. در همین موضوع در این دوره‌ای که عرض کردم، گزارشی که به من دادند امروز، ۴۳۸ برنامه با موضوعات وحدتی پخش شده است. این فارغ از برنامه‌هایی است که به این موضوعات پرداخته است و خیلی‌ها از آنها را نخوانده‌ام. الان گزارش‌های شبکه قرآن، امید، سلامت، آموزش و شبکه‌های ملی دیگر است. در شبکه‌های استانی هم همینطور، در رادیو هم همینطور. شبکه‌های برون مرزی ما هم همینطور. ما ۱۶۰ و اندی شبکه تلویزیونی و رادیویی ذیل رسانه ملی دارند اداره می‌شوند، به جز شبکه‌های فضای مجازی را عرض می‌کنم. این واقعاً نشان می‌دهد که این حجم از موفقیت و این حجم از کار در موضوعات امتی و وحدتی این برای کسانی که مذاق آنها خوش نمی‌آید، یک دافعه‌ای دارد، یک تقابلی باید حتماً کنند. 
 
 
تعداد بازدید : 14
 
 در ۳ سال اخیر برنامه‌های زیادی در حوزه اهل تسنن تولید و پخش شده است
 
تعداد بازدید : 4
 
معتقدم این اتفاق انتقام از رسانه ملی در پافشاری بر وحدت اسلامی است
 
تعداد بازدید : 3
 
یک برنامه تلویزیونی از زمان تولید تا پخش چه مراحلی را طی می‌کند؟ / در این میان کدام یک از بخش‌ها در زمینه پخش برنامه تفرقه‌افکنانه دچار مشکل بوده است؟
 
تعداد بازدید : 2
 
 برمهانی: در فرایند پخش برنامه تفرقه‌افکنانه متاسفانه دچار بی‌توجهی شدیم و حتما بازنگری‌هایی صورت خواهد گرفت
 
تعداد بازدید : 1
 
معاون سیمای رسانه ملی: آنتن ناموس ما است و این مسئله برای ما این موضوع حیثیتی بود
تعداد بازدید : 2
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها